Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

UAS/Dronefotogrammetri

Vi tilbyr også flyfotografering i lav høyde. Ved å bruke" Unmanned Aircraft System" eller kanskje bedre kjent som drone kan vi få flyfoto i høy detalj og under vanskelige forhold der tradisjonell flyfotografi ikke kan.

Flyfoto med UAS dronefartøy kombinert med kraftig fotogrammetrisoftware er det siste og råeste teknologiske skrittet innen geomatikkfaget og gir nye og uante muligheter i en rekke felter.

Etter vi har tatt mange bilder kan vi kombinere det med referansepunkter målt med RTK GNSS i et avansert fotogrammetrisoftware på en datamaskin bygget for formålet. Da kan vi produsere en høyt detaljert punktsky i farger, triangelmesh med farger, høyoppløst orthofoto, kotekart eller tegne opp ønskede detaljer.

Vi har hatt gode tilbakemeldinger på oppdragene vi har løst med dronefartøy og fotogrammetri. Det er et ypperlig verktøy for å beregne volumer i pukkverk og sandtak, masseberegning av rensket fjell, løsmasser i byggeprosjekter eller for å lage et detaljert prosjekteringsgrunnlag for konsulenter, arkitekter og entreprenører.

Opprinnelig var det store områder og prosjekter som var aktuelt å bruke UAS på, men vi har etterhvert sett nytten i å bruke det selv på relativt små oppdrag som et kostnadseffektivt verktøy som gir gode resultater.

Mulighetene er mange og vi leter stadig etter nye måter å bruke denne teknologien som gir mer data på kortere tid.

  • Kartlegge forandringer i terreng etter inngrep, ras eller overvåke isbreer, grustak og åpne gruver.
  • Prosjektering, oppfølging og overvåking og dokumentasjon av veiprosjekter eller store byggeprosjekter.
  • Varetelling og overvåking av større fabrikker og utendørs lagringsplasser.
  • Orthofoto som underlag for landskapsarkitekter, samt by og kommuneplanleggere.
  • Hurtig kartlegging og overvåking av større ulykker, oljeutslipp, skogbranner eller andre katastrofer.


Vi kan også gjennomføre inspeksjonsflyving av infrastruktur eller andre tekniske installasjoner. Tidligere var det bare fixed wing UAS som var aktuelt i fagfeltet, men med de siste multicopter UAS løsningene er det blitt en langt mer tilgjengelig og fleksibel løsning.

Vi er registrert hos Luftfartstilsynet, er medlem av UAS Norway og har forsikringene i orden.

bilde

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn